top of page
Schermafbeelding 2019-06-19 om 13.30.02.

"De nadruk wordt vaak gelegd op wat beter kan in plaats van wat goed gaat. Ik wil juist de kracht in mensen zien en je laten groeien door er een positieve draai aan te geven."

Aangesloten bij:

Schermafbeelding 2023-07-03 om 11.21.07.png
Schermafbeelding 2019-05-10 om 10.30.50.

Over mij 

Al op jonge leeftijd merkte ik dat in het leven de focus met name wordt gelegd op de zaken die niet goed gaan. Het begint al op de basisschool. Elke onvoldoende moet een voldoende worden. En de hoge cijfers? Daar werd geen focus op gelegd. Ook in het bedrijfsleven wordt vooral gekeken naar wat beter kan. Maar wat nu als we de focus leggen op onze sterke kanten?

Wat is echt belangrijk?

Vanaf het moment dat ik dat ging doen en onderzocht wat ik echt belangrijk vind (persoonlijke waarden) en dit hieraan ging koppelen, werd het leven moeitelozer. Natuurlijk blijven er obstakels in het leven. En dat is niet altijd even gemakkelijk. Vooral, gezien wij momenteel in een maatschappij leven waarin de focus ligt op gelukkig zijn en waarin alles leuk moet zijn. Maar dit is niet zoals het leven is en is dus niet reëel. Ik geef cliënten de ruimte om zichzelf te zijn en alles te delen.

Focus op sterke kanten

Ik werk veel met ACT, waarbij ik de cliënt leer te accepteren wat niet veranderd kan worden. Er komt dan meer ruimte en er openen zich nieuwe deuren. Sinds ik mijn focus op mijn sterke kanten leg, accepteer wat ik niet kan veranderen en soms uit mijn comfort-zone treed, is het leven voor mij leuker en kan ik zelfs genieten van de periodes dat het minder goed gaat en er obstakels zijn.

Hoe werk ik?

Ik hanteer een brede inslag, gebruik de laatste wetenschappelijke nieuwtjes in neurowetenschappen en ga op zoek naar de kracht in een ieder. Want iedereen is uniek en iedereen heeft zijn eigen kracht. Laat me jou begeleiden in het overwinnen van jouw obstakels en het (her) ontdekken van jouw kracht. Mijn aanpak is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten in de (positieve) psychologie, zoals o.a. ACT, Mindfulness, lichaamsgericht therapie en CGT. 

Emoties leren begrijpen

Emoties kunnen je soms flink in de weg zitten. Wellicht weet je vaak niet wat je met emoties aan moet. Of mogelijk heb je niet eens door dat je ze hebt en ben je het contact ermee verloren. En als je ze wel voelt, zie je ze mogelijk als iets waar je vanaf wil. Ja, de positieve wil je, maar met de negatieve weet je je waarschijnlijk geen raad. Of je stopt ze weg of leeft ze uit naar buiten, creëert drama met al het gedoe daaromheen. Wat nu als ik zeg dat je niks met je emoties hoeft. Als je ze op de juiste manier weet te interpreteren, laat je je niet langer meer (af)leiden door deze emoties.

Meer weten over Bij Psycholoog Merèl?

Weet je nog niet helemaal zeker of ik jou kan helpen? Heb je vragen over je klachten of wil je graag een oriëntatiegesprek? Mail naar merel@flowis.nl. Je krijgt altijd een goed advies.

bottom of page